Helsingin huumepoliisit

Mikko Niskasaari

Valtakunnansyyttäjän (VKSV) viraston vuonna 2002 tekemän selvityksen mukaan poliiseista tehdyistä rikosilmoituksista kolmannes jätettiin kokonaan tutkimatta ja neljäsosassa tutkinta jätettiin kesken. Lopuista tapauksista syyttäjä jätti yli neljä viidesosaa syyttämättä. Siviilien osalta näitä sjp-ratkaisuja tehdään alle yksi kuudesosa jutuista. Tilanne on edelleen sama, VKSV estää poliisien virkarikosten tutkinnan.

Viime vuonna VKSV kuitenkin pani esitutkintaan seitsemän Helsingin huumepoliisin miestä. Ketään ei pidätetty virantoimituksesta, joten kovin vakavista rikosepäilyksistä ei liene kysymys. Saman poliisilaitoksen lupayksikön virkamiehet ovat vuodesta 2005 tehneet jatkuvasti vääriä ilmiantoja, puhuneet perättömiä esitutkinnassa todistajina ja väärentäneet asiakirjoja. Epäiltyjä rikoksia on käsitelty julkisuudessakin, tilanne tunnetaan ylintä poliisijohtoa myöten, mutta esitutkinta ei käynnisty.

Huumepoliisien tapaus herätti suurta huomiota. Kysymättä jäi tärkein: miksi VKSV veti suojeluksensa pois juuri näiden seitsemän miehen yltä, kun muut rikokset jätetään tutkimatta?

Mikko Niskasaari on helsinkiläinen toimittaja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s